Vize içeriğine geri dön

Çin Halk Cumhuriyeti Vizesi

ChinaFlagImage1

Çin Vize Bilgi Formu Dilekçe Örneği  Davetiye Örneği

TİCARİ ÇİN VİZESİ

GEREKLİ EVRAKLAR

  •  En az 7 ay geçerlilik süresi olan yeni tip pasaport

  • Tüm eski pasaportlar

  • 2 adet 48×33 mm ebadında beyaz fonlu vesikalık fotoğraf (baş en kulaktan kulağa 15-22 mm/boy çeneden en üste 28-33 mm ebadında olmalı), 6 ay içerisinde çekilmiş yeni, rötüşlanmamış olmalı. (Fotoğraf örneği)

  • Davetiye (Örneği yukarıdaki linkte, net renkli taranmış mail yoluyla kabul edilmektedir – Davetiyesi olmayanlar için acentamızca bu hizmette sağlanmaktadır)

  • Yeni tarihli Ticaret Odası faaliyet belgesi aslı (Islak kaşe ve imzalı, 6 ayı geçmeyen, elektronik imzalı olanlar kabul edilmiyor)

  • Ticaret Sicil Gazetesi

  • İmza Sirküleri

  • Vergi levhası fotokopisi (2016 tescilli online alınmış yeni vergi levhası)

  • Önlü arkalı nüfus cüzdanı fotokopisi (Bu fotokopide resmin çok net görülmesi gerekir, en sağlıklısı renkli fotokopidir)

  • Pasaport fotokopisi (Fotoğraf ve kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfa)

  • Eksiksiz doldurulmuş vize bilgi formu

  • Kaşe ve imzalı şirket antetli kağıdına dilekçe. Kaşe ekli örnek word dosyasında gösterilen uygun yere basılmalı ve imzalanmalıdır. Alt kısmı tarafımızca doldurulacaktır. Örnek dilekçenin formatı değiştirilmemelidir.

  • Daha önce pasaportunda hiç Çin Vizesi olmayanlar veya Çin Vizesi olsa bile 1985’den daha küçük doğumlular için noter beyannamesi. (Noter Beyanname Örneği)

  • Çin Vizesi Başvuru Formunu doldurmanıza gerek yoktur, ancak 4. Sayfasındaki kırmızı okla belirtilmiş APPLICANTS SIGNATURE kısmına başvuru sahibinin imzası gereklidir.

  • Çalışanlar için SSK İşe giriş bildirgesi

  • SGK tescil ve hizmet dökümü (Barkodlu belge olarak E-devletten alınmalıdır)

  • Sabıka Kaydı (Barkodlu belge olarak Adli sicil kaydı yoktur yazıyla birlikte arşiv kaydı yoktur ibaresi de bulunmalıdır. E-devletten  alınabilir, seçeneklerde resmi kurum seçilerek çift ibareli çıktı alınabilir.

  • Ankara elçilik başvurularında tam vukuatlı nüfus kayıt örneği aslı (nüfus müdürlüğünden ıslak kaşe ve imzalı)

NOT: Pasaportlarında İran, Irak, Suriye, Lübnan, Suudi Arabistan, Pakistan, Afganistan giriş damgası olanlar gidiş sebebini açıklayan ingilizce ek bir dilekçe yazmalıdır. İlave olarak sözleşme, fatura gibi kanıt belgeleri eklenmelidir.

PASAPORTTA VEREN  MAKAM KISMI (PASAPORTUN ALINDIĞI YER) DİYARBAKIR,ŞANLIURFA,ADANA,GAZIANTEP,MARDIN,KAYSERI,HATAY,ŞIRNAK,KİLİS, VE HAKKARİ OLAN KİŞİLER  BAŞVURULARINI  ANKARADAN YAPMAK ZORUNDADIR .İSTANBULDAN BAŞVURU KABUL EDİLMEMEKTEDİR.

  • Çin İthal İhraç Fuarı başvurularında Fuar giriş kartı için ilave 1 vesikalık  fotoğraf ve 1 adet kartvizit gereklidir.

TURİSTİK ÇİN VİZESİ (Sadece 5 kişi ve üzeri gruplara verilmektedir)

GEREKLİ EVRAKLAR

  • En az 7 ay geçerlilik süresi olan pasaport

  • 2 adet 48×33 mm ebadında beyaz fonlu vesikalık fotoğraf (baş en kulaktan kulağa 15-22 mm/boy çeneden en üste 28-33 mm ebadında olmalı), 6 ay içerisinde çekilmiş yeni, rötüşlanmamış olmalı. Detaylı bilgi için http://istanbul.china-consulate.org/tur/xwdt/P020120608791939079533.pdf

  • Yeni alınmış Sabıka kaydı (Evrakta mutlaka adli sicil kaydı yoktur ve adli sicil arşiv kaydı yoktur ibareleri yer almalı)

  • Otel rezervasyonu

  • Uçak rezervasyonu

  • Muhtardan resimli ikametgah senedi aslı (Sadece İstanbul Konsolosluk yetkisi altında bulunan şehirler için)

  • Asgari 5000 TL veya üstü TL / Muadili Döviz bakiyesi bulunan Banka Hesap Cüzdanı aslı

  • Önlü arkalı nüfus cüzdanı fotokopisi (Bu fotokopide resmin çok net görülmesi gerekir, en sağlıklısı renkli fotokopidir)

  • Pasaport fotokopisi (Fotoğraf ve kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfa)

  • Vize bilgi formu

  • Turistik vizenin süresi başvuru tarihinden itibaren 3 ay geçerlidir. Toplamda 15 günlük ziyarete izin verir.


NOTLAR

  • Yeşil pasaportlar vizeden muaftır.

  • Çin Konsolosluğu vize başvurularını yalnızca Pazartesi, Çarşamba, Cuma günleri kabul etmektedir. Vize evrakının başvurudan önceki iş günü tarafımıza ulaştırılması gerekir.

    • EKSPRES VİZE UYGULAMASI TAMAMEN KALDIRILMIŞTIR

    • VİZE  İŞLEM SÜRESİ 8  İLA 20 GÜN SÜRMEKTEDİR.